آماده باشید یا نه، تعطیلات اینجاست. این زمانی است که بسیاری از آمریکاییهایی که به تهیه وعدههای غذایی ساده عادت کردهاند، خود را مسئول سرو امن مهمانیهای چندغذایی میدانند.
کار آسانی نیست بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، شیوع برخی از انواع مسمومیت های غذایی در ماه های نوامبر و دسامبر افزایش می یابد. محققان CDC دریافتهاند که بوقلمون آلوده، چاشنیهای نپخته و سسهای حاوی میکروب از بوفههای تعطیلات همگی منجر به بیماریهای گذشته – و حتی مرگ و میر – شدهاند.
به گفته دونالد شافنر، کارشناس علوم غذایی در دانشگاه راتگرز، برای آشپزهای گاه به گاه آماده کردن وعده های غذایی بزرگ به گونه ای که از خطرات رایجی که می تواند باعث بیمار شدن افراد شود جلوگیری کند، می تواند دشوار باشد.
«پخت و پز با حجم زیاد غذا زمان بیشتری می برد. شافنر، که یکی از مجریان پادکست ایمنی مواد غذایی با عنوان «خطرناک یا نه؟» است، گفت: خنک شدن با حجم زیاد غذا زمان بیشتری می برد.
شافنر همراه با مجری پادکست، بنجامین چپمن، دانشمند مواد غذایی در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، راههای متداول را برای ایمن نگه داشتن وعدههای غذایی تعطیلات، هم برای جشن و هم ایمنکردن تشریح کرد.
بوقلمون را آماده کنید
طبق گفته تولید کننده بوقلمون باتربال، تقریبا 90 درصد از میزبانان ایالات متحده قصد دارند امسال در روز شکرگزاری از بوقلمون سرو کنند.
اما بوقلمون خام می تواند حاوی باکتری های بیماری زا مانند سالمونلا، کمپیلوباکتر و سایر میکروب ها باشد. برای جلوگیری از آلودگی آن حشرات به سطوح یخچال، سینک و پیشخوان آشپزخانه، باید به طور ایمن با آن برخورد کرد.
یک پرنده یخ زده ابتدا باید ذوب شود. شافنر گفت: چندین روش پذیرفته شده وجود دارد، از جمله در یخچال، مایکروویو یا در آب جاری سرد.
او هشدار داد: «همه این روش ها خطراتی را به همراه دارند.
بخوانید: آنچه باید بدانید: چگونه RFK Jr. می تواند HHS را تغییر دهد
به گفته وزارت کشاورزی، یک بوقلمون یخ زده به ازای هر 4 تا 5 پوند وزن حدود 24 ساعت نیاز دارد تا در یخچال ذوب شود. اگر از روش مایکروویو یا آب سرد استفاده می کنید، پرنده باید فوراً پخته شود. برای جزئیات بیشتر در مورد حمل و نقل ایمن بوقلمون، ماشین حساب های ذوب و پخت ایجاد شده توسط USDA را بررسی کنید.
و بوقلمون را نشویید. چپمن گفت، شستن آن در سینک ایده بدی است، حتی اگر بسیاری از آشپزها همچنان بر این تمرین اصرار دارند، اغلب از روی عادت.
او گفت: «هر چیزی که به آن سطح برخورد کند و اسپری ایجاد کند، اساساً آلودگی را در اطراف آشپزخانه شما پخش می کند.
به جای آن، بوقلمون را با دستمال کاغذی خشک کنید و پرتاب کنید، یا از دستمال آشپزخانه استفاده کنید و آن را در لباسشویی ضدعفونی کنید.
در مورد کباب کردن چطور؟
بوقلمون قبل از سرو باید به دمای پخت 165 درجه فارنهایت برسد. بهترین راه برای تشخیص پخته شدن آن استفاده از دماسنج دیجیتال حساس به نوک است که در قسمت داخلی ران قرار داده شده است، بدون اینکه استخوان را لمس کند.
به دماسنج های پلاستیکی پاپ آپی که در برخی از بوقلمون های تجاری گیر کرده اند اعتماد نکنید. تحقیقات گذشته چپمن نشان میدهد که این دکمهها میتوانند قبل از اینکه پرنده عملاً انجام شود، فعال میشوند.
در عین حال، با تکیه بر نشانه هایی مانند پوست طلایی-قهوه ای، اینکه آیا گوشت دیگر صورتی رنگ نیست یا آب آن شفاف است، میزان آماده بودن را تعیین نکنید.
چپمن گفت: “هیچ یک از اینها شاخص های عالی دما نیستند.”
مخلفات و مخلفات
نحوه رسیدگی به بقیه وعده غذایی – پوره سیب زمینی، سس، لوبیا سبز یا سیب زمینی – به اندازه غذای اصلی مهم است. اجتناب از به اصطلاح منطقه خطر دماهای بین 40 تا 140 درجه فارنهایت، جایی که باکتری ها به راحتی می توانند رشد کنند، بسیار مهم است.
شافنر گفت، نکته کلیدی این است که غذاهای گرم را سرد و سرد نگه دارید – و همه چیز را به سرعت در یخچال بگذارید.
او گفت: «توصیه این است که پسماندها را ظرف دو ساعت پس از بیرون آمدن از اجاق گاز داخل یخچال بگذارید.
مطمئن شوید که غذاهای متراکم مانند بوقلمون خلال شده، سیب زمینی شیرین پخته شده یا آب خوری را در ظروف کم عمق در یخچال بگذارید تا به خنک شدن سریع آنها کمک کند. تحقیقات اخیر شافنر نشان داد که غذاهای سرد شده در ظروف در عمق بیش از 2 اینچ خطر کمی برای رشد میکروب های خطرناک دارند.
آن را تمیز نگه دارید
یکی از راه های کلیدی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی تمیز کردن دقیق آشپزخانه است.
قبل از تهیه غذا و پس از دست زدن به مرغ خام دست های خود را بشویید. هنگام کار با گوشت خام و غذاهای تازه مانند سبزیجات و سالاد از تخته های برش، چاقو و سایر ظروف جداگانه استفاده کنید.
به هر سطحی که ممکن است آلوده باشد دقت کنید. مهم است که ابتدا با آب و صابون تمیز کنید و سپس با یک ضد عفونی کننده ضدعفونی کنید – یک فرآیند دو مرحله ای.
منبع:usnews